Nytt nettsted gir nå hjelp til deg som vil bruke smarttelefonen din smartere.

Smartja.no heter det nye nettstedet, utviklet av bedriften MediaLT i Oslo.

Ikke alle synes at det er enkelt å bruke smarttelefonen eller nettbrettet sitt.

Smartja.no er et nettsted både for dem som trenger hjelp selv – og for de mange som vil hjelpe andre å bruke smarttelefonen. Dette kan være assistenter, lærere, venner, barn eller barnebarn.

Smartja.no er enkel å bruke. Selvfølgelig er nettstedet universelt utformet. Du finner ikke bare tekst, men også flere instruksjonsvideoer. Nettstedet er også tilrettelagt for blinde for som bruker skjermleser.

Mange tips

Du finner egne sider både for Android- og iOS-telefoner. Du finner også informasjon om enkle telefoner og andre produkter rettet mot spesielle målgrupper.

Smarttelefoner har flere tilgjengelighetsfunksjoner lagd for funksjonshemmede. Mange av disse kan være nyttige for alle, også for deg uten funksjonshemning.

Smartja.no har også egne sider for deg som er interessert i teknologi, men som gjerne vil lese om dette uten all «støyen» du ofte må gjennom på andre teknologinettsteder.

Fortell andre om Smartja.no

MediaLT har med Smartja.no villet lage et nettsted med nyttig informasjon du ikke finner på norsk andre steder.

Du kan også følge Smartja.no by Facebook-siden deres.

Initiativtakerne vil veldig gjerne at du forteller andre om nettstedet deres, enten det er på Facebook eller muntlig.

Morten Tollefsen i MediaLT lover at Smartja.no skal utvikles og bli enda bedre, når de får tilbakemeldinger og tips om nye ting som bør med.


Kilde: MediaLT