Tilskuere hos London National Theatre får nå prøve ut noe helt nytt: Briller som gjør det mulig å se rulletekst nederst i glasset, samtidig som de følger med på teaterstykket.

Brille
Smartbriller med OLED-skjerm kan du allerede kjøpe for noen tusen kroner. De har eget kamera og kan brukes utenpå vanlige briller. Innhold i 2D eller 3D overføres trådløst. Snart kan smartbriller kanskje gi døve og hørselshemmede en langt bedre teateropplevelse også her i landet.
Smartbriller åpner mange nye muligheter, ikke minst for mennesker med behov for ulike former for tilrettelegging.

Brillene fra produsenten Epson bruker den samme OLED-teknologien som vi allerede kjenner fra nye TV-skjermer. Det nye er at de nå kan gjøre teateropplevelser tilgjengelige for flere som besøker et av de tre teatrene under London National Theatre.

De nye smartbrillene ligner ikke på de ganske klumpete VR-brillene, som plasserer brukeren inn i en virtuell virkelighet.

Smartbrillene er bare litt større enn vanlige briller, men komfortable og diskrete nok til at mange sikkert kan tenke seg å bruke dem under en teaterforestilling.

Personer som har forsøkt smartbrillene, erfarer at det er lett å få med seg alt som foregår på teaterscenen, samtidig som teksten hele tiden greit kan leses inne i brillen.

Dette gir en langt bedre teateropplevelse enn den løsningen en del teatre har i dag, der teksten må leses på et panel nede på seteryggen foran deg.

Kilde: cnet.com