Hvorfor skal ikke rullestolbrukere kunne gå på konsert eller på kafé på samme måte som andre? lurer Handikapforbundet på Gjøvik.

Mann i gatemiljø
Foto: Faksimile fra Oppland ArbeiderbladUtestedene i Gjøvik er ikke for alle
De fikk med seg Gjøvik-ordfører Bjørn Iddberg og varaordføreren hans på en runde for å sjekke tilgjengelighet generelt og spesielt toalettforholdene for funksjonshemmede i byen ved Mjøsa.

– Som forventet, oppsummerer lokalleder Leif-Erik Engen overfor Oppland Arbeiderblad.

Han synes det er trist at personer i rullestol ikke har samme mulighet til å få seg en konsert- opplevelse som alle andre i 2017.

– De  fleste vil være enige i at det er utenkelig å gå på et utested eller en konsert hvis du ikke får kommet deg på do, sier Engen.

Etter besøksrunden i Gjøvik får utestedet Khalles Corner pålegg om å reetablere sitt HC-toalett. Hos utestedet Kafka var det ingen mulighet til å komme seg på do med rullestol. Konkurrenten Totos får derimot et «hurra» fra Engen for at de allerede har gjort jobben. Han er også veldig fornøyd med at utestedet Heim kommer til å ha alt på stell når de åpner om noen dager.

Handikapforbundet lover at de kommer til å følge opp også de andre utestedene på Gjøvik i tida framover, ikke bare de fire de rakk innom på denne runden.

 

Kilde: Oppland Arbeiderblad