Suksessoppskrift fra Bodø blir nå brukt også i Narvik og Mo i Rana. 

Buss i Nordland
Foto: Bypakke Bodø/Nordland fylkeskommuneBypakke Bodø gjør kollektivtrafikken tilgjengelig for flere. Noe som er blitt en suksess. Nå vil Narvik og Mo i Rana følge etter
Nordland fylke vil ha flere til å reise kollektivt. Det får de blant annet til gjennom å gjøre busstilbudet tilgjengelig for flere.

Et nytt og mer tilgjengelig busstilbud i Bodø har så langt økt antall kollektivreiser med 22 prosent – eller mer enn 200 000 reisende.

I Narvik er det nå under en prosent av innbyggerne som reiser med buss, ifølge Narvik kommune.

Dette vil kommunen gjøre noe med gjennom å forenkle bussystemet inn til Narvik by. Heretter blir det bare tre bussruter i Narvik, men de får til gjengjeld universell utforming etter mønster fra bussene i Bodø.

Både de nye linjene, busskurene og kartene som informerer passasjerene vil få universell utforming, forteller enhetsleder Marianne Dobak Kvensjø i et intervju med avisa Fremover. Trafikkinformasjon i sanntid – altså at folk får vite når bussen virkelig kommer og går – blir det også.

Den grunnleggende ideen er at det skal bli enklere for alle å reise med buss.

– Dette har vært en stor suksess i Bodø. Der har man sett at andelen som bruker buss har økt veldig etter at dette ble innført, sier Kvensjø til avisa i Narvik.

Også i Mo i Rana i Nordland er det planer om å gjøre det samme.

Kilde: Fremover