Gründerne bak det som kan bli en helt ny treningssenterkjede, ser at mange faller utenfor tilbudet treningssentrene gir i dag. 

Kvinne sitter med beina i kors på ryggen til en mann som tar armhevinger.
Foto: Vi TreningDet unike med den nye treningskjeden Vi Trening er at treningssentrene skal bli universelt utformet, lover de to initiativtagerne.
Pia Kahrs og Roy Brovold vil åpne treningssentrene Vi Trening som skal bli tilpasset folk med ulike funksjonsnedsettelser.

– Funksjonshemmede og folk med livsstilssykdommer kan i dag enten trene på lavterskelnivå sammen med likestilte, eller på toppnivå. Det finnes ikke et tilpasset treningssenter der de kan trene individuelt, på egne premisser og med egen progresjon, sier Pia Kahrs til nettmagasinet Innomag og legger til:

– Det er stor mangel på kunnskap på dette feltet hos de fleste som driver innen trening.

Hun og medgründer Roy Brovold ønsker nå altså å gjøre trening tilgjengelig for alle.

Brovold ble selv blind i voksen alder. Han har opplevd hvordan han har kunnet ta tilbake kontrollen over eget liv gjennom systematisk styrketrening. Han har også en drøm om å kunne trene uavhengig av assistent.

De to mener at universelt utformede treningssentre verken behøver å bli dyre eller kjedelige. En av satsingene er treningsutstyr som er lettere tilgjengelig for folk med funksjonshemninger. Det handler også om ledelister, lydslynger, taktile apparater og ikke minst mennesker. Og ansatte som selv har funksjonsnedsettelser.

Roy er godt trent, men forteller til Innomag at han er avhengig av assistent for å unngå farlige situasjoner som å krasje med folk under øvelse, og å slippe å klå på folk, som han sier. Om sentrene han nå bruker hadde vært universelt utformet, hadde han trengt tre-fire omvisninger før han hadde klart seg selv.

Planen er å først etablere et senter i Oslo. Deretter er målet minst ett senter i hvert fylke.


Kilde: Innomag