Så var det politikerne på Nesodden sin tur til å få oppleve hvordan det er å måtte bruke rullestol eller være synshemmet i egen kommune.

Det var Rådet for likestilling av funksjonshemmede i kommunen som tok med politikerne på «Tilgjengelighetsrunden», for å vise dem hvordan lokalsamfunnet fungerer for dem med en fysisk funksjonsnedsettelse.

– Det er åpenbart ganske mange hindringer man ikke tenker over. Ting som man tar som en selvfølge, som å kunne plukke det man vil i butikkhyllene og å komme seg lett på bussen var åpenbare hindringer, sier skoleutvalgsleder Truls Wickholm (Ap) til lokalavisa amta.no.

Da Wickholm strakte seg for å nå kaken på øverste butikkhylle, endte det med at han fikk den i hodet. Og da han skulle inn på bussen, viste det seg at påkjøringsrampen på bussen var frosset fast.

– Heldigvis er folk på Nesodden veldig villige til å hjelpe, men ideelt sett skal man jo ikke være avhengig av det, sier Wickholm.

Christian Hintze Holm (SV) fikk bind for øynene, og måtte ta seg rundt på Nesodden uten syn.

– For en som er uten trening framstår det som nærmest umulig og livsfarlig å ta seg fram uten syn. Jeg erfarer at mange blinde tar seg fram på imponerende vis, men for meg er det vanskelig å forstå et det lar seg gjøre, sier han.

Ordfører og formannskapsleder Nina Sandberg (Ap) på Nesodden sier til amta.no at «Tilgjengelighetsrunden» fungerte som en svært effektiv bevisstgjøring for lokalpolitikerne.

Bilder fra Nesodden-politikernes runde som funksjonsnedsatte kan du se på Nesodden kommunes egen nettside. 

Personer i rullestol og med bind for øynenen
Foto: Tore Henning Larsen/amta.noLokalpolitikere på Nesodden i rullestol og som synshemmede.

Kilder: amta.no og Nesodden kommune