Med hjelp fra Blindeforbundet i Finnmark forbedrer nå rederiet Boreal sin universelle utforming av samtlige hurtigbåter og ferger rederiet eier over hele landet.


Foto: Magne Langåker/Oma Baatbyggeri AS/BorealRederiet Boreal vil ha universell utforming på plass på samtlige av sine fartøyer. Bildet viser hurtigbåten «MS Godøy»
Det er avisa Altaposten som forteller om samarbeidet mellom rederiet Boreal og Blindeforbundet i vårt nordligste fylke. En god nyhet er at det stort sett dreier seg om forbedringstiltak som koster lite.

Leder Steinar Mathisen i Boreal lover at når mars i år er over, så skal universell utforming være på plass på samtlige av rederiets båter. Boreal har 43 hurtigbåter og ferger som anløper flere hundre kaier.

– Vi liker å være først ute og trengte flere gode råd. Vi har det meste på plass i henhold til krav, men vil bli enda mer. Derfor trengte vi hjelp fra dem som vet aller best, sier Mathisen, som under befaringen med Blindeforbundet noterte så blekket skvatt, ifølge Altaposten.

Det hører med at rederiet kun har ansvar for tilgjengeligheten om bord på fartøyene sine. På land og i venterom bestyrer fylkeskommunen. Der er manglene stadig store, ifølge Blindeforbundet og Altaposten.


Kilde: Altaposten