Hjemmene våre fylles opp med stadig flere dingser. For mange er fjernkontrollene til TV og andre elektriske apparater det mest håpløse å forstå seg på.

Noen liker å ha mange knapper å trykke på. Men mange liker det ikke.

De vil ha få valg som er enkle å forstå.

Men slike fjernkontroller er ikke lette å finne fram til i jungelen av utstyr hos elektronikkbutikker. Stort sett får du heller ikke mye hjelp om du setter deg ned og prøver å forstå bruksanvisningen som følger med de vanlige fjernkontrollene.

I bloggen til det nye nettstedet hvakanhjelpe.no forteller Jonas (45) om hvordan han forsøker å hjelpe svigermoren sin (75) som har Alzheimer, men som gjerne vil se Norge Rundt på NRK.

Det fikk Jonas til ved hjelpe av en ny og forenklet fjernkontroll, der det kun finnes på/av-knapp, tre kanaler og lydstyrke.

Fjernkontroller som kan gjøre livet enklere for mange kalles universal-fjernkontroll. Dette er alt-i-ett fjernkontroller som gjør det mulig å styre mange enheter med bare én fjernkontroll.

Universalfjernkontroll
Foto: Fra produsentEnkle utgaver av universalfjernkontroller kan hjelpe mange.

Slike universal-fjernkontroller finnes også i forenklede utgaver.

Hos det nye nettstedet hvakanhjelpe.no finner du tips om hvordan du kan løse utfordringer med fjernkontrollen og om andre hjelpemidler som kan gjøre det enklere å se på tv eller høre på musikk. 

Kilde: hvakanhjelpe.no