I Bergen er det brukt millioner på oppussing av Gamle Rådhus. Men godt tilrettelagt er det ikke blitt, mener flere politikere. 

Politikere i arbeid
Foto: Bergen kommuneBystyresalen i Gamle Rådhus i Bergen er blitt pusset opp for i underkant av ti millioner kroner. Men fremdeles er det ikke godt nok tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelser
Forholdene for eldre og funksjonshemmede i bergenspolitikken er kommet på dagsordenen etter at både Eldrerådet og Kommunalt råd for funksjonshemmede har kritisert de lange bystyremøtene, som de mener er ekskluderende for mange grupper.

Et politisk møte kan begynne klokken 10.00 og ikke være ferdig før på kvelden.

– Flere sliter med dette, inkludert meg selv som er en eldre mann. Det er slitsomt og uforsvarlig å sitte så lenge. Sakene på tampen av møtene behandles ikke forsvarlig fordi folk ikke orker mer, sier Frps Eiler Macody Lund ifølge avisen BA. Også politikere fra Rødt og Ap slutter seg til kritikken.

– Vi bør ikke legge opp til at mennesker får større helseutfordringer enn nødvendig. Jeg mener at også samfunnsinstitusjoner kan bidra til å sykeliggjøre folk mer enn nødvendig. De lange bystyremøtene er et ypperlig eksempel på akkurat dette, sier Rødts Sofie Marhaug.


– Toalettene er ikke universelt utformet for eksempel. Bystyresalen er heller ikke det. Den er blitt mer ufremkommelige enn den var tidligere. Det er vanskelig for vanlige mennesker å komme seg fra det innerste setet til midtgangen, så da kan man tenke seg hvordan det er for en som ikke er fullt ut bevegelig, sier Macody Lund.

Ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) erkjenner overfor avisa at forholdene ikke er helt topp i bystyresalen til Bergen kommune.

Kilde: BA