Når Daniel og Simen vil over gangfeltet på fylkesvei 200 ved Stathelle, blir det bråstopp i det de kommer til den andre siden.

Guttene på vei over gangfeltet i hver sin rullestol.
Foto: faksimile fra Porsgrunns DagbladHer kommer ikke Daniel og Simen Andersen seg over veien. En 10 centimeter høy kant hindrer dem.
I sju år har pappa Bjørn Gunnar Andersen hatt kontakt med kommunen for å få orden på gangfeltet i enden av veien der de to guttene bor. Det hele begynte nemlig da kommunen for like lenge siden bygde ny parkeringsløsning ved den lokale kirken.

Andersen klager til avisa Porsgrunn Dagblad over at gangfeltet som ble bygd på ingen måter tilfredsstiller dagens standard om universell utforming.

Ifølge Andersen svarte kommunen at de bare skulle bli ferdige med parkeringen og rabatten, så skulle de finne en løsning. Men så fikk han beskjed om at kommunen bare hadde gjort en jobb for fylkeskommunen, og at det er dem som må gjøre noe med gangfeltet. Nå sist heter det ifølge Andersen at det er Statens vegvesen som må gjøre noe.

– Det kan da umulig være forbundet med enorme kostnader å få gjort gangfeltet universelt utformet, slik at alle som bor i nærheten har en mulighet til å bruke det, sier Andersen til avisa.

Nå er det Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon i Bamble som har tatt saken, der Bjørn Gunnar Andersen også er aktivt med i styret.

Kilde: Porsgrunns Dagblad