Torsken kommune ligger på yttersida av Senja i Troms fylke. Kommunen har kartlagt tilgjengeligheten til de offentlige uteområdene.

Kommunevåpen Torsken
– Nå skal vi rette opp i feilene, sier teknisk sjef Vera Iversen til Troms Folkeblad.

Iversen forteller at kommunens ansatte har vært rundt og sett på alt fra populære fiskeplasser til innganger på offentlige bygg. Uteområder, naturstier og sittegrupper er også undersøkt.

Kommunens folk fant masse små og store feil, forteller Iversen. Det holder for eksempel ikke bare å sette opp en rullestolrampe til et publikumsbygg, og deretter satse på at den tilfredsstiller alle krav.

Teknisk sjef i Torsken kommune mener at kommunen bør se på sine egne bygg og feilene der, før kommunen krever at endre setter i gang med å rette feil. Hun forteller at jobben med kartlegging har vært veldig nyttig, fordi den skaper en bevissthet om hvordan det bør være.

Som eksempel på et enkelt tiltak, nevner hun bedre skilting av en handikapparkering. Dermed blir parkeringsplassen bedre synlig for dem som trenger den og det blir lettere for andre å unngå å bruke den.

– Et sted må en begynne og personlig er jeg glad for at vi gjør denne jobben. Nå er det bare stå på.

Vera Iversen forteller at neste steg i kommunens arbeid for å skape bedre tilgjengelighet, blir å se innvendig i kommunens bygninger.

Kilde: Troms Folkeblad