Smarttelefoner har gjort oss godt vant med strømlinjeformet og intuitiv teknologi. Til sammenligning er mye av dagens eksisterende hverdags- og velferdsteknologi svært klønete og lite brukervennlig.

I en artikkel i bladet Elektronikkbransjen skriver Onny Eikhaug, programansvarlig ved Norsk design- og arkitektursenter (DOGA), om hvordan lite gjennomtenkte løsninger bidrar til at tusenvis av mennesker med ulike behov blir mer avhengig av hjelp til det som burde være enkle oppgaver.

 Dessverre ligger denne delen av teknologiindustrien fremdeles langt bak når det gjelder å lage empatiske og brukervennlige løsninger, mener Eikhaug.

 Altfor mange løsninger utvikles for å møte behovene til en teoretisk gjennomsnittsbruker som mestrer alt, noe som overser det faktum at ingen egentlig er helt gjennomsnittlig.

 Kanskje du er blitt litt langsynt med årene? Kanskje du har forstuet håndleddet? Kanskje du bare er litt stresset og ufokusert fordi du forsov deg i morges? Da er du ikke lenger den gjennomsnittsbrukeren som mye av dagens hverdags- og velferdsteknologi er designet for.

 På en rekke områder i samfunnet har en universell og brukerfokusert tilnærming bidratt til at synlige og usynlige hindringer er fjernet, som for eksempel i det offentlige rom. Nå har tiden kommet til hverdags- og velferdsteknologien! oppfordrer Eikhaug.

Kilde: Elektronikkindustrien