Lena Gimse, ungdomsleder i Blindeforbundet, er misfornøyd med skatteoppgjøret. Ikke av økonomiske årsaker, men fordi hun som blind ikke kan lese det.

Gimse har skrevet en kronikk som har blitt publisert i mange av landets aviser. Her sier hun at hun er skuffet over det offentlige Norge.

“Vi lever i Norge i 2016, og det å lage en fil i et tekstformat som alle kan lese er ikke vanskelig, men når ikke en gang skattemyndighetene vil ha et format som alle kan lese, blir jeg rett og slett skuffet over det offentlige i Norge. Vi hører politikere snakke varmt og engasjert om universellutforming, og vår kommunalminister Jan Tore Sanner har snakket om at språket i brev fra det offentlige skal bli enklere, men hva spiller det for rolle om språket er enklere når jeg ikke en gang får mulighet til å se bokstavene?”

Skatteoppgjøret er nemlig laget i et PDF-format som er umulig for blinde å lese. Hun mener at løsningen er enkel, og bare noen tastetrykk unna. Gjennom å benytte en tilgjengelig filtype vil alle kunne lese informasjon fra det offentlige, skriver hun.

Kilde: Stavanger Aftenblad